Brilleaber

Af: Poul Larsen, Thomas Jacob Clausen (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Tre historier for børn om mobning: "Brilleaben", "Frede" og "Forunderlige Gustav".

"Brilleaben" Stella er ny på skolen og skal gå i femte klasse. Da Villy og hans to følgesvende fra syvende klasse får øje på hende, begynder de straks at drille. Rigtig farligt bliver det, da Stella i sidste time skal på toilettet nede i gården. Her venter Villy.

"Frede" er også ny elev på sin skole. Han er lille, grå og kedelig. Alle hans klassekammerater er større end ham og meget farligere. Det mærker Frede i frikvartererne.

"Forunderlige Gustav" duer ikke til meget. I skolen hører og siger han ingenting. Nogle af pigerne siger, at han lugter. Der er ingen, der gider at lege med ham, undtagen Lasse og Allan, som nogle gange spiller fodbold med ham. Men en dag rammer Gustav fodbolden, og så sker der ting og sager.
Den danske forfatter Poul Larsen (f. 1940) er oprindeligt uddannet kontorassistent og efterfølgende folkeskolelærer – et job, som han bestred i 30 år, før han for alvor vendt sin opmærksomhed mod forfattergerningen. Poul Larsen fik sin litterære debut i 1972 med digtsamlingen "Bare Digte" og har levet af at skrive siden 1995, hvor han stoppede som folkeskolelærer.

Yderligere informationer