Ninka interviewer Hans E. Teglers

Af: Anne Wolden-Ræthinge

Læseprøve

Beskrivelse

"Som 15-årig er man stadigvæk til dels et legebarn, men også lidt voksen, og i mit tilfælde var der næsten ingen overgang fra det ene til det andet. Af grunde, der ikke var særlig konkrete, smeltede jeg, kort tid efter krigen var begyndt, mine tinsoldater om og sørgede for, at blyet samlede sig i et messingrør - en gardinstand, hvorved jeg frembragte et overordentligt farligt mordvåben. Jeg havde ingen konkrete planer om, hvordan det skulle bruges- Jeg første dagbøger i den tid, hvilket jeg har gjort hele mit liv, og der skrev jeg: Man ved aldrig. "

Ninka interviewer tidligere modstandsmand Hans E. Teglers, og hvad der fik ham til at gå ind i modstandskampen allerede som 15-årig.

Ninka var i mange år kendt og elsket for sine personlige og dybdegående portrætter af nogle af det 20. århundredes største, danske og udenlandske kulturpersonligheder.

Anne Wolden-Ræthinge, også kendt som Ninka (1929-2016) var en dansk journalist og forfatter, der blandt andet udmærkede sig ved sine dybdegående portrætter og interviews af alt fra revykonger til royale, skuespillere til erhvervsfolk. I 1974 vandt Ninka den hæderkronede Cavlingpris for sine mange interviews.

Yderligere informationer