Søhelten

Af: Bent Faurby

Læseprøve

Beskrivelse

"Sagde I umuligt? Godt! Så vil vi gøre det umulige. Fjenden har ikke fantasi til at forestille sig, at vi tør nærme os Dynekilen. Altså vil vi gøre det og overrumple ham. Er der nogen indvendinger?
Kun en enkelt mand vovede at tage ordet.
"Der ligger et kanon-batteri på en lille ø lidt længere inde i fjorden," sagde han. "Hvordan skal vi komme forbi øen uden at blive skudt sønder og sammen?"

Søhelten Tordenskjold rodede sig ud i nogle fantastiske og til tider dumdristige eventyr, og i denne letlæselige bog har Bent Faurby samlet et ordentligt udbud af hans bedrifter i krigen mod svenskerne. Bent Faurbys bøger om Tordenskjold er på én gang sjove og letlæselige og giver et levende billede af danmarkshistoriens mest eventyrlige og farverige krigshelt. Bent Faurby (f.1938) er en dansk fag- og børnebogsforfatter og folkeskolelærer. Han voksede op i en lærerfamilie i Kolding og følte det derfor naturligt selv at gå lærervejen. Han blev uddannet i 1960 og flyttede få år efter til Grønland, hvor han underviste i Upernavik i Nordvestgrønland. Mødet med det smukke land og den barske natur inspirerede Bent Faurby til at skrive to fagbøger om Grønland. Men også hans store interesse for sport har sat sine spor i forfatterskabet, hvor flere af bøgerne kredser om sport, spænding og konkurrence og de følelser, det vækker i børn og unge. Bent Faurby har i tidens løb udgivet mere end 70 bøger, hvoraf en del er letlæsningsbøger for børn. Bent Faurby debuterede i 1977 og er især kendt for sin bogserie om drengen Tom og hans mange hverdagseventyr.

Yderligere informationer