Blykuglen og andre fortællinger

Af: P. Falk. Rønne, Ada Hensel

Læseprøve

Beskrivelse

Har du nogensinde hørt om den italienske digter Dantes guddommelige komedie, eller har du hørt om tyskeren Johan Gutenberg, som fandt på at trykke bøger? Og hvad med den portugisiske adelsmand Vasco da Gama, der blev vicekonge af Indien?

Middelalderen var fuld af gode historier og fuld af store og små helte. Nu kan du og dine børn møde dem i eventyrene "Blykuglen og andre fortællinger", mens heltene stadig var små. Dyk ned i de hæsblæsende historier om venskaber, heltemod – og om at være den fødte konge!

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt... Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.

Yderligere informationer