YouTubere

Af: Cecilie Bogh, Jakob Svarre Juhl (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Læs om nogle af de mest populære YouTubere - fra verdens største til Danmarks yngste. Og få tjek på ord som collab, sister tag, daily vlog og click bait.

YouTube er et sted på nettet, hvor du kan se og kommentere videoer. Her deler YouTubere deres videoer om alt fra computerspil og musik til sminke, mode og fis og ballade.

Rigtig mange børn og unge følger Youtubere.

Måske følger du selv en enkelt eller flere? Fagklub er navnet på en serie af fagbøger rettet mod de yngste læsere. Det er bøger om spændende personer og emner fyldt med interessante fakta og gode historier. I serien fortælles blandt andet om Nadia Nadim, Lukas Graham, Christopher og om at være youtuber. Serien er inddelt efter Lix for at angive læseniveauet og sværhedsgraden. Den danske forfatter Cecilie Bogh er oprindeligt uddannet lærer, men har efterfølgende taget en master i børnelitteratur og arbejdet som forlagsredaktør med særligt fokus på de yngste læsere samt uddannelse. Bogh har blandt andet udgivet en række faglitterære bøger i serien Fagklub om blandt andet "Youtubere" (2017), "Lukas Graham" (2016) og "Marcus og Martinus" (2017).

Yderligere informationer