Vinger og rødder. Jorden rundt med familien

Af: Per Bregengaard

Læseprøve

Beskrivelse

"Det er Pias og min lyst, der har fostret den lange rejse. Projektet retfærdiggøres af ideen om, at børnene foruden rødder skal have vinger, så de kan færdes i fremmede kulturer, og så de kan løfte sig fra deres egen og se den i et andet lys. Vores fælles Jord skal være dem mindre fremmed og mere hjemlig. Vinger giver, om man vil, rødder på Jorden – skrevet med stort J. Uddannelse til verdensborger kaldes det i højtideligt FN-sprog. En stor fælles oplevelse vil også binde os tættere sammen end den opsplittede hverdag, vi lever i på godt og ondt."

Per Bregengaard fortæller om sin fortryllende jordomrejse med sin kone og deres tre børn. Undervejs gør familien sig mange spændende overvejelser over de nye steder og skikke, og hvordan de kan sammenlignes med det Danmark, de selv kommer fra. Bogen fortæller også om, hvad rejsen har gjort for dem som mennesker og som familie.
Per Bregengaard (f. 1950) er en dansk forfatter og politiker, der i mange år har været aktiv som venstrefløjsaktivist. Han er uddannet cand.mag. i samfundsfag, historie og ulandspædagogik og har blandt andet været skoleborgmester for Enhedslisten og siddet i bestyrelsen for MFRs Venner, en venskabsforening med den senegalesiske bondebevægelse.

Yderligere informationer