Vent til du hører mig le

Af: Bente Clod

Læseprøve

Beskrivelse

En gruppe kvinder beslutter sig for at realisere deres utopi om et kvindesamfund på en lille dansk ø. Men som alle andre utopier er det sjældent uproblematisk at forene realitet og ideal samt fortidens skjulte handlingsmønstre med nutidens drømme om fremtidens forløsning.

"Lidenskaben er rygraden i Bente Clods roman, men hun har villet mere end det. Vent til du hører mig le er også en slægtsroman, der tegner en samhørighed i tid og i liv." -Pil Dahlerup, Information

"Beskrivelsen kan ses som en kvindelig pendant til Chr. Kampmanns romaner om homoseksualitet. Det er godt, at sådanne udviklingsforløb synliggøres i litteraturen..." -May Schack, Politiken Bente Clod (f. 1946) er en dansk forfatter, digter, underviser og debattør. Hun debuterede med "Det autoriserede danske samleje og andre nærkampe" i 1976, med digte, prosastykker og artikler om kvindekamp og kønsroller. Romandebuten fik hun året efter med den selvbiografiske "Brud". Sidenhen er fulgt mange bøger. Bente Clod vil belyse det underbelyste og synliggøre kvindens situation i dag og før i tiden. Hun har også gjort en stor indsats for kunstneres vilkår. Foruden sit forfattervirke har Bente Clod mange års erfaring inden for skriveundervisning og musikpædagogik. Bente Clod fik Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 1983, senere modtog hun Edith Rode-legatet, Kate Fleron-legatet, og i 2009 Ragna Sidén-legatet. Blev i 1981 indstillet til den fornemme Nordisk Råds Litteraturpris og modtog Kulturministeriets Børnebogspris i 2002 for trilogien Englekraft.

Yderligere informationer