Valfart

Af: Sophus Claussen

Læseprøve

Beskrivelse

"Det er ikke godt at skulle begynde med en løgn. Og det, hvormed denne italienske rejse må begynde, er en kronløgn – en løgn så grundig, at jeg ved en ung mand, som endnu blusser af skam over den og tit og ofte ønsker, at hans strube havde lukket sig for evig, efter han første gang havde udtalt denne løgn."

"Valfart" er Sophus Claussens rejseroman om den unge Silvio, der forlader sin strenge, jordbundne pige i Paris for at drage til den evige stad, Rom, hvor han vil lede efter trøst og inspiration. "Valfart" er et hovedværk i Sophus Claussens forfatterskab og rummer mange selvbiografiske elementer fra forfatterens egen tid i Italien.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Den danske digter og forfatter Sophus Claussen (1865-1931) debuterede i 1887 med digtsamlingen "Naturbørn", der vakte skandale med sine letsindige erklæringer om sex og kærlighed. Ved siden af sit virke som forfatter og digter ernærede Sophus Claussen sig som journalist blandt andet for den radikale venstreavis Horsens Folkeblad, og han var i en periode en del af det radikale miljø omkring Georg Brandes. Sophus Claussen er kendt for sin meget roste oversættelse af den engelske digter Percy Bysshe Shelleys digt "Den følsomme blomst".

Yderligere informationer