Ung i gamle dage - Hjordedreng og ung karl i gamle dage

Af: Erik Overgaard Pedersen

Læseprøve

Beskrivelse

Thorvald, Jens Peder, Niels og Jakob fortæller om deres barndom og ungdom i Vestjylland før mekaniseringen af landbruget. Her arbejdede de fire som hjordedrenge, og måtte bruge en masse tid på at hjælpe til derhjemme. Og da de blev ældre kom de ud at tjene på gårde, der godt kunne ligge langt væk.

Men selv om livet på mange måder var meget anderledes end nu, så var der alligevel plads til et "unggilde" i ny og næ.

"Hjordedreng og ung karl" er tredje del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at være "Ung i gamle dage". Bøgerne kan læses separat.

Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960‘ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.

Yderligere informationer