Ung i gamle dage - Fiskerungdom og fiksere

Af: Erik Overgaard Pedersen

Læseprøve

Beskrivelse

Evald, Anders og Arne har det til fælles, at de alle tre er vokset op i Vestjylland i 1920'erne, og kom i lære som fiskere i tiden inden mekaniseringen af fiskeriet slog igennem. I tre interview fortæller Evald, Anders og Arne hver især om deres ungdom i det vestjyske, om sammenhold og livet på havet.

"Fiskerungdom og fiskere" er femte del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at være "Ung i gamle dage". Bøgerne kan læses separat.


Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960’ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.

Yderligere informationer