To døgn otte måneder efter

Af: Finn Abrahamowitz

Læseprøve

Beskrivelse

"Jeg må tale med dig! Ingen numre denne gang, jeg er alvorlig, der er noget galt! Har du lyst? Det er meget vigtigt for mig!!

Nedenunder stod der et stort C og så stedet og datoen og tiden. Stedet, – det var en højst usædvanlig dag, var på banegården jeg lige kom fra, hun kaldte det for cafeteriet, det kunne man selvfølgelig godt kalde det. Det var i aften, nu i aften. Da værtinden kom med kødretten, spurgte jeg hende, hvornår hun havde fået brevet, det var en fire-fem dage siden. Datoen fik jeg bekræftet i min avis, det var i aften…"

"To døgn otte måneder efter" foregår i et halvlurvet parisisk kunstnermiljø. Her mødes et ægtepar efter 8 måneders adskillelse, men kan det lykkes at genoptage samlivet?

Menneskets psyke og psykisk sygdom står centralt i Finn Abrahamowitz‘ (1939-2006) forfatterskab. Abrahamowitz var højskolelærer på Krabbesholm Højskole, forstander på Ubberup Højskole og psykologimedarbejder ved Information og Berlingske Tidende. Han udgav en lang række indføringsbøger om psykologi og psykiatri, som bl.a. Det handler om mennesker (1995), Sjælen og stjernerne (1996), Sårene i sjælen (1996), Depression (1996), Freud. Et liv (1997), Jung. Et liv (1998), Livet er en drøm, (1998) og Mystikkens væsen (1999).

Yderligere informationer