Tag pengene og stik af. Om plat, blær og facaderæs

Af: Lone Kühlmann

Læseprøve

Beskrivelse

"Der er ikke nogen veldokumenteret gennemgang af plat i vor tid. For at skrive sådan én skulle jeg have haft et forskningsstipendium på et par år – mindst. Det er snarere et hurtigt gennemløb af nogle af mine personlige idiosynkrasier.

Jeg definerer plat som det, man kan slippe af sted med. Det mest interessante er efter min mening det, der er lovligt. Jeg ved, at der findes talrige flere og sikkert også værre eksempler, end dem jeg nævner. Lad være med at sende dem til mig. Jeg bliver bare i så dårligt humør."

Journalist og forfatter Lone Kühlmann gør op med nogle af sin tids værste eksempler på plat, blær og facaderæs. Hun beskriver blandt andet laissez faire-politikken under Ronald Reagan og dens eftervirkninger i Danmark, den endeløse besættelse af den ydre skønhed og kurser i de mærkeligste og mest ligegyldige ting. Lone Kühlmann (f. 1945) er en dansk journalist og forfatter. Hun står blandt andet bag biografier om den danske forfatter og digter Edith Rode og om pioneren inden for afspændingspædagogikken Bodil Müller.

Yderligere informationer