Statsadvokaten løber risikoen

Af: Erle Stanley Gardner, Ellenmarta Rasmussen (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Eve Dawson tog til Hollywood for at blive en stor stjerne, men havde ikke rigtig talentet til det. Til gengæld bliver den unge blondine populær i det fine selskab og bliver inviteret med til de mest eksklusive fester. Til en fest for nogle af byens mest prominente politikere går det imidlertid galt. Hun bliver skudt, og ingen af de tilstedeværende vil udtale sig om det.

Der bliver lagt pres på statsadvokat Doug Shelby for at lade sagen ligge, men det nægter han. Da Eves lig bliver fundet med en kniv i hjertet, forstår Selby, at han bliver nødt til at opklare denne sag, uanset hvor mange fine hoveder der kommer til at rulle.

"Statsadvokaten løber risikoen" fra 1948 er ottende bog i Erle Stanley Gardners serie om statsadvokaten Doug Selby og de umulige sager, han bliver sat til at opklare. Serien om statsadvokaten Doug Selby består af ni bøger, der både kan læses i forlængelse af hinanden og hver for sig. Erle Stanley Gardner (1889-1970) var en amerikansk jurist og krimiforfatter og skrev bl.a. omkring 80 romaner om forsvarsadvokaten Perry Mason og hans effektive sekretær Della Street. Erle Stanley Gardner blev født i Massachusetts, men boede det meste af sit liv i Californien. Hans romaner og noveller om Perry Mason fik et omfattende publikum og gav stof til film, tv-serier og radiospil.

Yderligere informationer