Spionen og andre fortællinger

Af: P. Falk. Rønne, Ada Hensel

Læseprøve

Beskrivelse

1658. Svenskerne belejrer København; den svenske konge Karl Gustav vil erobre hele Danmark. Livet går alligevel sin gang, men en dag støder Peter, en ung student og købmandssøn, på en mystisk franskmand ... Rigskansler Griffenfeld får besøg af en sømand, der vil være præst, og grevinde Leonora Christina får en lille pige som ven.
Krige mod svenskerne, og Danmark på vej mod enevælde –
kom med "Spionen og andre fortællinger" på eventyrrejse til Danmark i 1600-tallet, og mød tidens mægtigste og modigste mænd og kvinder. Og et par skurke ...
Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener og Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier: De kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt ... Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som tilsammen gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.

Yderligere informationer