Solen i øjnene

Af: Bente Clod

Læseprøve

Beskrivelse

"Vi stod på terrassen den dag.
Ville have det langsomt. Fodsålerne brændte
og huset krævede sit billede.
Kærligheden sad i tapetet derinde
og havde gjort gulvet følsomt.
Bordet var silkegråt af solen herude
og stolene hviskede ligesom du gjorde: "Kom,
tyng mig ned med det der er mindst hos dig, kom - "

Bente Clod (f. 1946) er en dansk forfatter, digter, underviser og debattør. Hun debuterede med "Det autoriserede danske samleje og andre nærkampe" i 1976, med digte, prosastykker og artikler om kvindekamp og kønsroller. Romandebuten fik hun året efter med den selvbiografiske "Brud". Sidenhen er fulgt mange bøger. Bente Clod vil belyse det underbelyste og synliggøre kvindens situation i dag og før i tiden. Hun har også gjort en stor indsats for kunstneres vilkår. Foruden sit forfattervirke har Bente Clod mange års erfaring inden for skriveundervisning og musikpædagogik.

Bente Clod fik Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 1983, senere modtog hun Edith Rode-legatet, Kate Fleron-legatet, og i 2009 Ragna Sidén-legatet. Blev i 1981 indstillet til den fornemme Nordisk Råds Litteraturpris og modtog Kulturministeriets Børnebogspris i 2002 for trilogien Englekraft.

"...Solen i øjnene er fuld af frodig fantasi og livsglæde og energi..." -Poul Borum, Ekstra Bladet

"Der er brød, ukuelighed og sødme i stoffet, og bogen er endnu en af mange, der i det sidste årti har åbnet for det kvindelige univers på en ny måde." -Stig Dalager, Aktuelt

Yderligere informationer