Snefnugget og øjeæblet

Af: Erling Jepsen

Læseprøve

Beskrivelse

Da Knud vender tilbage fra en tur til Aalborg, er det tydeligt, at han har været sin kone Tove utro. To røde striber fra et par lange negle på ryggen afslører ham. Knud tager hjem til Robert for at få et godt råd om, hvad han skal gøre. Robert kan ikke finde på noget, og bereder i stedet Knud på der vil ske, når Tove opdager utroskaben. Men Knud får hjælp fra en uventet kant, imens Robert ved en fejl fortæller sin kone Inga om Knuds sidespring. Pludselig er Pandoras æske åben og ud vælter neuroserne.

Erling Jepsen (f. 1956) er en dansk forfatter og dramatiker. Erling Jepsen er født og opvokset i Sønderjylland. Barndommen og egnens marsklandskaber er tilbagevendende temaer i Erling Jepsens romaner og radio- og skuespil. Han debuterede i 1977 med radiospillet "Kiks med kniv og gaffel" og som romanforfatter med bogen "Ingen grund til overdramatisering" i 1999. Erling Jepsen fik sit gennembrud med den delvist selvbiografiske roman "Kunsten at græde i kor", som blev filmatiseret i 2007.

Erling Jepsens bøger og radio- og skuespil er ofte præget af underfundig og underspillet humor, selv når temaerne er alvorlige. Han formår at udstille mennesket i al dets groteske, forstillede og absurde væren på en spidsfindig og næsten tilgivende måde, der sætter sine spor hos læseren.

Ud over "Kunsten at græde i kor" er også romanen "Frygtelig lykkelig" fra 2004 blevet filmatiseret. Erling Jepsen er blevet hædret med flere priser og legater, blandt andet Jeanne og Henrik Nathansens Mindelegat i 1999, Danske Dramatikeres Forbunds Hæderspris i 2002 og den prestigefyldte Holberg Medaljen i 2004.

Yderligere informationer