Smil på dødens avenue

Af: Jesper Grønkjær

Læseprøve

Beskrivelse

Med livet som indsats drager Jesper Grønkjær ud til klodens afkroge for at sprede smil. Nu er han kommet hjem fra sin mest farefulde rejse. Med tyve mord om dagen er Honduras verdens farligste land. Kriminelle bander hærger og narkoen strømmer fra Sydamerika til USA. I det voldelige og afstumpede kvarter, DØDENS AVENUE er kidnapning, væbnede overfald og mord en del af en rå hverdag. Jesper er professionel tryllekunstner, mens hans rejsemakker er vanebryder. Med smil og humor åbner de op for de mennesker, de møder på deres vej. De får indblik i menneskeskæbner fjernt fra det liv, vi kender i Danmark. Bogen er en både barsk og kærlig roadmovie-fortælling, hvor danskerne det ene øjeblik er på besøg i fængsel, det næste øjeblik med politiet på narkorazzia. De er hovedpersoner i honduransk tv og gæst hos byens borgmester og landets kommende præsidentkandidat. Fortællingen er Jespers personlige rejse, men også interviews med mennesker i livets skyggeside. Bl.a. den kvindelige massemorder, "Hun-djævelen", der har begået 400 mord. Hun fortæller om sit liv og gerninger, og giver dermed en snert af forståelse for hvordan et ondt menneske skabes. Men det er også en rørende historie om at gøre en forskel. Jesper møder hverdagens helte, der ofrer deres liv i bestræbelserne på at gøre tilværelsen tålelig for dem, der lever på samfundets bund. Man følger danskernes vanvittige idé om at skabe håb midt i håbløsheden: på DØDENS AVENUE.

Jesper Grønkjær er født i Kjellerup i Midtjylland – nu bosat i Århus.

I gymnasiet havde Jesper mere travlt med at underholde, end med at lytte efter lærerne, og endte derfor op med Bjerringbro Gymnasiums laveste studentereksamen – til dato. Først da han fulgte sin drøm om at blive professionel tryllekunstner og rejse verden rundt, fik han de succesoplevelser, der modnede ham som menneske.

Med ca. 230 shows om året er Jesper en af Danmarks mest benyttede familieunderholdere. Han kan nu fejre 25 års jubilæum.

Sideløbende med dette er han foredragsholder, skribent, skuespiller, instruktør på guideskole i Spanien m.m.

Sine ekspeditioner bruger Jesper i foredrag, artikler, og på tv. Han har tidligere udgivet bogen "Den magiske rejsende".

Jesper Grønkjær er optaget i "De berejstes klub" og i "Eventyrernes Klub".

Yderligere informationer