Slør

Af: Lis Vibeke Kristensen

Læseprøve

Beskrivelse

Koreografen Christine har længe boet i Iran sammen med sin mand, en diplomat på toppen af karrieren. Da hun en dag opdager, at han har en affære med en iransk kvinde, bryder hele hendes verden sammen. I panik rejser hun til Danmark, hvor hun pludselig ser sit gamle liv i et nyt lys, mens hun forsøger at finde frem til, hvad fremtiden skal byde på.

"Christines problem er at veje medmenneskelighed op mod hævn. Hun står i et dilemma af væsentlige dimensioner, og forfatteren fører os med sikker hånd fra den ene yderlighed til den anden og skaber en sitrende spænding undervejs. Lis Vibeke Kristensen har med denne bog endnu engang bevist, at hun er en af vore bedste skildrere af kvindesind og kvindeliv."

Annelise Vestergaard

Jyllands-Posten"Verbalt fræsende veloplagthed…Lis Vibeke Kristensen tegner knivskarpt sine miljøer."

Connie Bork

Politiken"Romanen er mættet med begivenheder…plottet er spændende, overraskende…det hele fortalt med drive og sans for stemninger og miljøer."

Vibeke Blaksteen

Kristeligt Dagblad Den danske forfatter Lis Vibeke Kristensen er oprindeligt uddannet dramaturg og har mange års erfaring inden for teaterverdenen i Danmark og Sverige som både sceneinstruktør, teaterchef og dramaturg. Lis Vibeke Kristensen debuterede som forfatter i 1983 med digtsamlingen "Jeg har tænkt på dig" og har siden udgivet en lang række skønlitterære bøger til både børn og voksne. Hun har modtaget Harald Kidde-prisen for sit forfatterskab, ligesom hun har fået et stort antal arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

Yderligere informationer