Skyggeverden

Af: Jonas Wilmann

Læseprøve

Beskrivelse

Psykologen Helena Andersen kaldes akut ud til en sag om vanrøgt i Gedesby på Falster. En familie i ilde forfatning er blevet hjulpet ud af et kondemneret hus i et oversvømmelsesramt område.
Men hvorfor er Nykøbing Sygehus overrendt af regeringsfolk, da Helena ankommer? Hvorfor er sikkerhedsopbuddet så stort? Hvad er det, hun ikke får at vide om familien?
I den anden ende af landet har sagen fanget professor i antropologi, Albert Levins, interesse. Han er blevet det akademiske miljøs paria med sine teorier om Homo Subterranea, underjordsmennesket, men nu øjner han et håb i Gedesby.
Kun et enkelt billede af familien er sluppet ud, men professoren er overbevist om, at de varsler et gennembrud i hans teorier om mennesket, der lever under jorden.
"Skyggeverden" er en rædselsvækkende rejse ind i menneskets dybeste mørke. Jonas Wilmann (f. 1979) er en dansk forfatter, der primært beskæftiger sig med horror og dyster fantasi. Han har skrevet en lang række bøger siden 2009, blandt andet "Frygt-filerne", der vandt årets horrorudgivelse i 2012.

Yderligere informationer