Skramle Joe

Af: Dorthe de Neergaard, Mette-Kirstine Bak (illustrator), Kristina Pfeil Nielsen (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

– Jeppe, kan du ikke give Skramle Joe lidt gas?
Nu grinede Ricard så højt, at det var værre end smilet. Jeppe så ned i jorden, mens han bed sig i læben og rejste sig i sadlen. Musklerne samlede sig til hårde knuder i lårene. Richard var den ledeste, han kendte.
– Nå, er det svært at følge med den gode, råbte Richard langt forude.

Jeppe fatter ikke, hvorfor hans bedste ven, Kassandra, gider være sammen med Richard.
Han forstår heller ikke, hvorfor Richard er så led over for ham. Onkel Birger er for resten også lidt underlig. Men det bliver alligevel ham, der får Jeppe ud af busken for at vise Kassandra og resten af verden, hvad han vil – og ikke vil.

ANMELDELSER
"Modsætningerne bøjes med ynde i en historie, der ved nærmere eftertanke handler om barske ting, men alligevel fortælles med tør lune og sans for, at børn ikke bærer nag."
- Politiken

OM FORFATTERINDEN
Dorthe de Neergaard, født 1967, cand.mag. i dansk og psykologi, 1996. Elev på Forfatterskolen for Børnelitteratur, DPU, 1999-2001. Litterær konsulent og underviser på Forfatterskolen for Børnelitteratur 2001-2005. Har arbejdet i forlagsverdenen som oversætter og konsulent, som freelanceskribent samt som sprog- og litteraturunderviser. Nu korrekturlæser på Egmont Magasiner og litterær konsulent.

Dorthe de Neergaards forfatterskab omfatter foruden børne- og ungdomsbøger også romaner til voksne samt bøger til undervisningsbrug.

Yderligere informationer