Sandfærdige løgnehistorier

Af: Storm P

Læseprøve

Beskrivelse

"Der ser man hvad Indbildning kan gøre – han troede, han gik paa Line - - og saa var der slet ingen. Men da han opdagede det – faldt han ned - - heldigvis lige i et Læs Hø der var drevet til Søs – Hølæsset drev videre Sydpaa – og Isak Miawski solgte det et sted i Batavia til en Cigaretfabrikant."

Humoren fejler ingenting i "Sandfærdige løgnehistorier"; en af flere Storm P. samlinger af korte historier om alle de fantastiske historier, der er lidt for gode til at være sande...
Beskæftiget som tegneserietegner, maler, humorist, forfatter og skuespiller blev Robert Storm Petersen (1882-1949), en stor succes under pseudonymet Storm P. Blandt hans mest kendte arbejde er hans bladtegninger, der bl.a. inkluderer "fluerne" og "de tre små mænd". Det var disse satiriske tegninger, der fik ham skrevet ind i den danske historie som en af tidens vigtigste kunstnere. De er senere hen blevet udgivet i samlinger. Før Storm P. for alvor blev et kendt navn, debuterede han som forfatter sammen med Holger Rasmussen og Axel Breidahl under pseudonymet Hugo Krantz i 1904 med kriminalromanen "København i Nat". Han fik sin skuespiller debut i "Caros Død" og var i et par år efterfølgende medvirkende i utallige andre stumfilm. Hans tilbagekomst til lærredet skete i 1913 med "Lille Klaus og store Klaus", hvorefter han både lavede teater og nåede at være med i nogle af de første film med lyd i Danmark. Robert Storm Petersen døde som 66-årig i 1949 på Frederiksberg, hvor Storm P. museet har eksisteret siden 1977. Her findes en omfattende samling af Storm P’s kreative arbejde.

Yderligere informationer