Samlede Søeborg

Af: Finn Søeborg

Læseprøve

Beskrivelse

Finn Søeborgs samlede produktion af noveller udkom i anledning af 50-året for forfatterens gennembruds- og debutroman og indeholder alle Søeborgs korte fortællinger fra en 40-årig periode, i alt 78 bidrag. Her er de letløbende humoristiske hverdagsbetragtninger i anekdotens form, causerier over samtidens aktuelle foreteelser, bittersøde erindringsglimt, fiktive småhistorier samt noveller, der anslår såvel de lyse som de mørke toner om mennesker i og uden for fællesskabet.

»Når han er bedst, ler læseren gennem tårer.« – John Chr. Jørgensen

»Min yndlingsforfatter ... Han har et fantastisk humoristisk syn på danskerne.« – Palle Strøm

»Høj humor ... Hvis man skal sige det langt, så ligger de genremæssigt og stilistisk et sted mellem Leif Panduro, Willy Breinholst, Dan Turéll, Harry Motor og Ole Lund Kirkegaard.« – Kristen Bjørnkjær, Information

Bogen blev oprindeligt udgivet i 2000 Finn Søeborg (1916-1992). Født i København. Fik sin litterære debut i 1950 med "Sådan er der så meget", et satirisk billede af efterkrigstidens Danmark. Har skrevet romaner og novellesamlinger, en erindringsbog og kommentarer til en lang række dagsaktuelle begivenheder. Søeborgs bøger er samlet trykt i cirka 830.000 eksemplarer.

Yderligere informationer