Roms søjler

Af: Jack Ludlow, Michael Krefeld (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Barbarerne rykker nærmere, og fjenderne lurer også inden for murene. Det er op til to mænd at kæmpe for at forsvare Republikken og verdens største imperium.

I en klippegrotte oplyst af dansende fakkelskær opsøger to drenge et orakel, i håb om at få et glimt af deres fremtid. Sibyllen tegner en ørn med spredte vinger i blodrødt: et dødsvarsel. Drengene flygter fra grotten i rædsel, men samme dag indgår Aulus og Lucius en pagt; de sværger hinanden troskab til døden dem skiller.

30 år senere står Aulus, Roms mest succesfulde general, over for sin sværeste kamp nogensinde. Barbarerne har taget hans kone til fange og kræver, at han trækker Roms hære tilbage til gengæld for hendes liv. Det er umuligt for Aulus at gennemføre et sådant tilbagetog, og han frygter, at hendes liv må ofres i Roms navn.

Samtidig er Lucius blevet en vigtig mand inden for senatet, og han bruger – og misbruger – sin position til fulde. Men da Lucius bliver anklaget for at have arrangeret et mord, vakler selve Republikkens fundament. Aulus og Lucius befinder sig pludselig på hver sin side af konflikten, og noget tyder på, at ørnens varsel vil blive opfyldt.

En medrivende fortælling om brutalitet og mod, loyalitet og forræderi skaber et historisk eventyr, der gør Roms søjler til en enestående begyndelse på Republikken-trilogien.

Roms søjler er bog et i Republikken-trilogien. David Donachie, forfatteren bag pseudonymet Jack Ludlow, er at finde på de internationale bestsellerlister. Han har udgivet historiske romaner i mere end 30 år, og det er blevet til over 50 bøger - med flere på vej!

Yderligere informationer