Rejsekammeraten

Af: Peter Dürrfeld

Læseprøve

Beskrivelse

"Og jeg fortæller Far, at jeg ikke vil have, at han nogensinde dør! Men det kan Far nu ikke love mig, at han vil lade være med. Han regner ikke med, at han skal blive det eneste menneske i verdenshistorien, der kan slippe for at tømme den bitre kalk. Men han lover mig, at han nok skal passe godt på sig selv, så det ikke sker foreløbig. Han vil forsøge at leve længe, så længe at jeg er gammel nok – og stærk nok! – til at klare mig selv ude i den store vide verden."

I "Rejsekammeraten" følger vi en søn, der ved sin fars dødsleje tænker tilbage på sin barndom i et københavnsk arbejderkvarter og på den store rolle, som hans kærlige far spillede i familien.

Den danske forfatter Peter Dürrfeld (f. 1942) er uddannet lærer og underviste i en lang årrække på N. Zahles Gymnasieskole i København. Peter Dürrfeld debuterede som forfatter i 1976 med romanen "Kandidaten", og siden er det blevet til en perlerække af romaner og novellesamlinger. Ved siden af sit forfattervirke interesserer Peter Dürrfeld sig i høj grad for skak og musik, hvilket han har udgivet et utal af bøger og artikler om, blandt andet for Kristeligt Dagblad og Information.

Yderligere informationer