Rejseholdet 1: Den charmerende morder

Af: Michael Kastrupsen

Læseprøve

Beskrivelse

Efter en årrække med faldende opklaringsprocent på drab i Danmark, beslutter regeringen sig for at reetablere Rejseholdet med Peter Thoring i spidsen.

Han er den yngste chef for Rejseholdet nogensinde, og han bliver hurtigt stillet overfor en stor udfordring. Efterforskningen af en række kvindedrab, der tyder på, at Danmark har fået sin første seriemorder.

Morderen har efterladt et spor af forsmåede kvinder, der har ladet sig bedåre af hans selvsikre fremtoning og vindende væsen. Og ikke mindst det faktum, at han giver sig ud for at være tilknyttet Rejseafdelingen.

På et tidspunkt er det ikke nok med kvindernes penge – den psykopatiske drabsmand ønsker også deres liv. Og det er et spørgsmål om tid, før han slår til igen.

Med sin mangeårige erfaring fra det rigtige Rejsehold har Per Kanding været en uvurderlig partner, når det gjaldt udvælgelsen af sager, detaljer vedrørende efterforskning og ikke mindst indsigt i en drabsmands adfærd.

Iben Gylling arbejdede i en lang periode med at udvikle TV-serien Rejseholdet, hvorved hun lærte Per Kanding at kende gennem sin daglige gang i Rejseafdelingen. Hun var efterfølgende medforfatter på en række afsnit af TV-serien. Hun har sat sit signifikante fingeraftryk på bogen, ikke mindst i forbindelse med udarbejdelse af dialogen.

Michael Kastrupsen har beskæftiget sig med kommunikation i en årrække og har været bidragsyder til en række bøger. Han debuterer her som romanforfatter. Den faste stab i sektionen består af kriminalassistenterne Charlotte, Klante, journalfører Dorrit, kriminalkommissær HH og kriminalinspektør Peter Thoring. Fortællingen følger dem i deres arbejde, og i deres kærligheds- og privatliv. Omkring dem er en større stab af teknikere, odontologer, retsmedicinere og andre med betydning for opklaringen af forbrydelserne. Bøgerne er alle bygget på virkelige sager, og er blevet til i et samarbejde med Per Kanding, der er tidligere chef for rejseholdet. Per Kanding har blandt andet medvirket med oplæg til historierne.

Yderligere informationer