Ravnens dag

Af: Mogens Fjord Christensen

Læseprøve

Beskrivelse

En febersyg dreng blev indlagt på et hospital i Vestsjælland. Den ansvarlige læge var for arrogant og for længe om at forstå og handle. Drengen døde. I forløbet mødte moren, Nanna, især medmenneskelighed fra en portørvikar.
Det er forhistorien, men bogens handling foregår ti år senere. Overlægen er for længst flyttet til København. Og moderen er etableret med et advokatfirma – også i København. En dag får hun en arvesag, som angår både lægen og den tidligere portørvikar. Mens sagen står på, fyldes hun af modstridende følelser, dels fordi hændelserne omkring drengens død dukker frem i skræmmende klarhed, dels fordi begge mændene i forløbet viser interesse for hende.
Efterhånden giver hun efter for sin længsel efter kærlighed og tiltrækkes af lægens styrke og den andens følsomhed. Men hændelserne omkring drengens død har langtrækkende konsekvenser.
Mogens Fjord Christensen har skrevet en moderne, en omvendt, lægeroman - som taget ud af den danske hverdag. Mogens Fjord Christensen er vokset op i Struer og er student fra Statsgymnasiet i byen 1956. Han har en medicinsk embedseksamen fra Aarhus Universitet, 1965, blev ansat som overlæge i pædiatri på Herning Centralsygehus fra 1974, administrerende overlæge samme sted indtil pensionering.rnSiden har Fjord Christensen startet en ny karriere som skønlitterær forfatter. "Ravnens dag" er hans fjerde roman. Mogens Fjord Christensen bor i Silkeborg.

Yderligere informationer