Pompeji

Af: Robert Harris, Bengt Burg (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Da ingeniøren Attilus omkring år 80 kommer til Pompeji for at udbedre en fejl ved vandtilførslen, opdager han hurtigt, at noget katastrofalt er under opsejling.

Attilius er aquarius, vandingeniør, han fører tilsyn med Roms akvædukter. En augustdag i år 79 bliver han sendt til Misenum ved Napolibugten. Den forrige vandmester er forsvundet under mystiske omstændigheder, og der begynder at ske mærkelige ting. Der lugter underligt af svovl, og vandet holder op med at løbe, hvilket er katastrofalt, for vandledningen – Augusta – forsyner mere end 100.000 mennesker med fersk vand. Der må være et brud eller en lækage et eller andet sted.

Attilius får hurtigt en mistanke om, at fejlen skal findes i nærheden af Pompeji. Han tager af sted, men hvad han ikke ved, er, at der også er én med, som vil gøre alt for at forhindre ham i at vende levende tilbage. Og tidspunktet for udbruddet nærmer sig …

OM POMPEJI
Robert Harris er en af de få forfattere af historiske romaner, der kan skrive dem, så de læses som en moderne thriller, uden at det autentiske historiske går tabt. Jeg læste Pompeji i ét stræk og blev ikke alene underholdt, men også klogere. I en tid, hvor mennesket pludselig opdager, at vi ikke kan kontrollere og betvinge naturen, er det også interessant at læse om, hvordan man i romertiden gjorde sid de samme overvejelser ud fra den samme arrogance. - Leif Davidsen, forfatter.

Pompeji er en spændings- og en kærlighedsroman, samtidig er det også en roman, man bliver klog af at læse. ... Vulkanen Vesuv eksploderede i år 79. Dermed er en del af handlingen jo givet på forhånd, men alligevel kunne jeg næsten ikke lægge bogen fra mig, for jeg fulgte spændt, hvordan det går vores hovedpersoner. - Litteratursiden

Yderligere informationer

 • Lydbog

 • MP3 (pakket i ZIP-fil)

  MP3 (pakket i ZIP-fil)

 • Vandmærket

  Vandmærket

 • 11 timer 25 minutter

 • Lindhardt og Ringhof

 • 9788711375525

 • 26-03-2013

 • Skønlitteratur og relaterede emner