P.S. Krøyer

Af: Claus Jacobsen

Læseprøve

Beskrivelse

Peder Severin Krøyer bliver født i Norge, sættes i pleje i København, rejser i de fleste europæiske lande og slår sig til sidst ned i Skagen. Her tager han initiativ til oprettelsen af den berømte kunstnerkoloni i 1880‘erne, hvor skagensmalerne slår deres navn fast, og det københavnske borgerskab får øje på Skagen og skagenskunsten.

P.S. Krøyer gør både Skagen og Danmark internationalt kendt. Han er Danmarks dyreste maler – målt i auktionspriser. Han får kolossal betydning for 1880‘ernes moderne gennembrud i dansk og nordisk kunst.

Krøyers liv begynder fattigt, bliver senere rigt, både menneskeligt og økonomisk. Men sygdom og skilsmisse fra hans elskede hustru Marie er en medvirkende årsag til hans alt for tidlige død som 58-årig.

Denne bog fortæller om Peder Severin Krøyer som menneske og maler i København, Paris og Skagen – om et skønhedselskende lykkebarn, der når langt og bliver en af verdens store malere.

Bogen er rigt illustreret med mange af Krøyers kendte malerier – men også flere mindre kendte – samt nogle af de første af hans egne fotografier fra Skagen.Dette er den anden bog i serien om skagensmalerne fra Lindhardt og Ringhof.

Dette er den anden bog i serien om skagensmalerne fra Lindhardt og Ringhof.

Yderligere informationer