Operation Vildgæs

Af: Heinz G. Konsalik, Mogens Boisen (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Det er sommeren 1944. 2. verdenskrig har udmattet det europæiske kontinent, og mere end nogensinde har Nazityskland brug for at stoppe de allieredes fremmarch. Der bliver lagt en ambitiøs men også risikabel plan om at likvidere Sovjetunionens leder Josef Stalin.

Ti tyske officerer begiver sig ud på den farefulde mission. De ved, at hvis det lykkes, vil det få stor betydning for nazisternes militære succes. Ja, måske vil det endda være det, der afgør krigen.

Det må og skal lykkes. Om det så skal koste dem livet - i mere end én forstand... Heniz G. Konsalik (1921-1999) var en tysk romanforfatter og journalist. Heinz G. Konsalik arbejdede som krigsreporter ved østfronten under 2. verdenskrig og fik derved indsigt i krigens rædsler på nærmeste hold. Han blev sågar selv alvorligt såret i forbindelse med sit arbejde. nVolumen af forfatterskabet er ganske imponerende, og forfatteren formåede visse år at udgive hele fire romaner, og hans bøger er oversat til 42 sprog. nHeinz G. Konsaliks forfatterskab er ikke blot en undersøgelse af krig, politik og de store linjer, men består i lige så høj grad af de små, nære fortællinger om kærlighed, venskab og trofasthed. nVed Heinz G. Konsaliks død skrev den anerkendte, amerikanske avis the New York Times en nekrolog i hans ære.

Yderligere informationer