Nej, der skal ikke ties

Af: Frode Jakobsen

Læseprøve

Beskrivelse

Første gang udgivet i starten af 1970'erne indeholder "Nej, der skal ikke ties" en række protestindlæg til vedrørende disse års debatemner.

Frode Jakobsen kommer blandt andet omkring kampen mod nazismen under anden verdenskrig, der ifølge forfatteren udviklede sig til at blive en kamp imellem demokratiet og kommunismen – imellem de lande, der havde, og dem, som intet havde.

Samtidig er det en refleksion over samfundets udvikling i retning af kapitalistisk snæversynethed, hvor effektivitet værdsættes højere end menneskelighed, og hvor hvert enkelt menneske er sig selv nærmest. Frode Jakobsen (1907-1997), dansk politiker, modstandsleder og forfatter. Medstifter af foreningen Dansk Studiering, som i 1943 blev omdannet til en illegal organisation, der spillede en stor rolle i modstandsbevægelsen under anden verdenskrig. I 1945 blev han valgt for Socialdemokratiet, hvor han var MF indtil 1973. Jakobsen har desuden udgivet en række bøger, der fortæller om hans erindringer og erfaringer fra sine mange år i politik.

Yderligere informationer