Når engle hævner

Af: Bo Skjoldborg

Læseprøve

Beskrivelse

"Den spinkles ansigt er badet i lys. Det er blegt; med et kulsort blik, der æder sig dybt ind i sjælen – det tvinger ham til et øjeblik at søge tilflugt, i væggen. Jagtgeværet … Atter drister han sig til et møde – krymper sig ved den gnistrende hårdhed. Men så smiler vennen næsten vemodigt, og i hans kridhvide ansigt ulmer en svag rødmen. Trækkene slappes – og med en bevægelse, der næppe anes, ryster han på hovedet. – du er et ynkeligt menneske! siger han dæmpet."

"Når engle hævner" er en roman om lidelse. Den skildrer to drenges opvækst i en mindre forstad – deres magtforhold, den ene er stærk, den anden svag.

Senere følger vi de to som 26-årige – gradvist afdækkes baggrunden for deres årelange adskillelse: en bilulykke, hvor den fælles elskede, Freja, mistede livet.

Den ene af de to er skyldig.

Den danske forfatter og digter Bo Skjoldborg er født i 1966 og står bag en lang række anmelderroste romaner, børnebøger og digtsamlinger. Bo Skjoldborg underviser desuden i skriveprocesser og –teknikker og har endvidere udgivet bøger om at skrive.

"Bo Skjoldborg kan både skrive og skære en romanhandling. Og hans version af den evige magthistorie om kærlighed og had imellem venner er fuldgyldig litteratur, hverken antikveret eller modetrendy. Hvis han har flere historier, kan han også fortælle dem. Så meget fremgår af debutromanen."
(Eigil Søholm, Information)

Yderligere informationer