Modstanden mod tyskerne 1940-45

Af: Aage Trommer

Læseprøve

Beskrivelse

"Modstanden mod tyskerne 1940-45" er historiker Aage Trommers korte men detaljerige skildring af den danske modstandskamp under besættelsen.

Modstandskamp er ikke blot modstandskamp, for måden, der kæmpes på og dét, der kæmpes for, siger en hel del om de kæmpende. Bogen giver derfor ikke blot et billede af modstandsfolkene, men også af det Damark som de kæmpede for.

Bogen egner sig som undervisningsmateriale for folkeskolens ældste klasser. Aage Trommer (1930-2015) var en dansk historiker og dr. phil. Aage Trommer gjorde sig særlig bemærket med din disputats fra 1971 om jernbanesprængningerne under den tyske besættelse af Danmark. Noget som skabte stor debat i samtiden. I løbet af sin karriere arbejdede han både som gymnasielærer og universitetslektor, inden han i 1974 indtog stillingen som rektor for Odense Universitet (nuværende Syddansk Universitet), hvor han blev indtil 1983. nAage Trommer blev slået til Ridder af Dannebrog i 1989 og modtog også Den Islandske Falkeorden. Han arbejdede efter sin afgang fra universitet i flere bestyrelser og var desuden tilknyttet Center for Koldkrigsstudier frem til sin pension i 2000. n

Yderligere informationer