Min for evigt

Af: Patricia Leitch, Vivi Berendt (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Sommerferien er slut, og Jennie hader tanken om at skulle starte i skolen igen. Samtidig kæmper hun med angsten for at skulle miste sin elskede Shantih. Der er cirkus i byen – det cirkus, hvor Shantih optrådte, inden hun stak af og Jennie købte hende. Måske vil cirkusdirektøren købe hende tilbage? Cirkus forlader byen, og Jennie ånder lettet op.
Men glæden er kort. Hun får brev fra en ukendt dame, som mener, at Shantih må være hendes Wildfire af Talisker, som blev stjålet fra hende for flere år siden.
Sammen med Nick, en ny pige i klassen, træner Jennie til at deltage i spring ved ridestævnet i Ardair – vel vidende at Shantihs retmæssige ejer formentlig vil kræve hende tilbage.
Som i en drøm tager Jennie af sted til stævnet, og som i en drøm rider hun Shantih over de sværeste forhindringer. – Det er sidste gang, gør det til den bedste! hviskede Jennie. Efter stævnet vil Shantih ikke længere tilhøre hende ...

Min for evigt er nummer 10 i serien om Jennie,

Den skotske forfatter Patricia Leitch (1933-2015) er kendt for sine populære børnebøger. Hun var stor fortaler for dyrs rettigheder, og mange af hendes bøger handler om heste og livet omkring rideskoler. Patricia Leitchs bøger er blevet oversat til et væld af fremmedsprog, og mange af dem er udkommet på dansk.

Yderligere informationer