Mangeord. Ledere fra Information 1965-1985

Af: Ejvind Larsen

Læseprøve

Beskrivelse

"Talen for damerne
Hvis man er mand – som den, der skriver disse linjer – forekommer rødstrømperne at være de eneste af de mange oprørske bevægelser fra 1968, der dog har udrettet noget. Arbejdernes strejkebevægelse er nu på et nulpunkt. Jævnfør blot tillidsmanden fra Sabroe i Århus, som i fjernsynet på den store demonstrationsdag i tirsdags forklarede, "at vi i solidaritet med vores arbejdsplads ikke mente at kunne strejke, selv om vi bakker de arbejdsløses protester mod Hartling-regeringen hundrede procent op."

I sine år som chefredaktør på Information nåede Ejvind "Mangeord" Larsen at udbrede sig om alt fra religion til landbrugsbeskatning, fra kvindefrigørelse og ungdomsoprør til højredrejning og narcissisme. Denne samling af ledere fra 1965 – 1985 er et spændende billede på det, der optog samfundet år for år, og et kritisk blik på de konflikter og hændelser, som har været med til at forme danmarkshistorien.

Den danske forfatter, digter og journalist Ejvind Larsen (f. 1936) – også kaldet "Ejvind Mangeord" – var i en lang årrække ansat ved dagbladet Information først som journalist og senere som chefredaktør. Ejvind Larsen debuterede som forfatter i 1962 med digtsamlingen "Kryptofoni" og har siden udgivet et væld af bøger. I løbet af sin karriere har Ejvind Larsen modtaget flere prestigiøse priser og legater.

Yderligere informationer