Luffe møder De Blåhvide

Af: Viveca Lärn, Franz Berliner (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Luffe er vild med fodbold. Faktisk er han så vild med sporten, at han tæller timerne til, han og holdet fra fodboldklubben Rævene skal se De Blåhvide spille kamp. Men inden kampen går i gang, skal holdet på et pointløb i en skov. Luffe og hans bedsteven, Lille, styrter afsted. De vil være de første, der får samlet alle pointene. Men inde i skoven får drengene en stor overraskelse, da de møder nogle pensionerede fodboldstjerner. Luffe og Lille bliver ellevilde. Men hvad Luffe og Lille ikke ved er, at næste gang de møder fodboldstjernerne bliver det på grønsværen.

Viveca Lärn, tidligere Viveca Sundvall, (f.1944) er en svensk forfatter og journalist. Lärn debutterede i 1975 og har siden udgivet mere end 40 børnebøger, samt en del romaner for voksne, som efterfølgende har dannet baggrund for den svenske tv-serie Saltön.

Viveca Lärn har modtaget en del priser for sit forfatterskab blandt andet den fornemme Astrid Lindgren Pris, og flere af hendes bøger er oversat til over ti forskellige sprog.

Luffe Andersson er tosset med fodbold, og sammen med sine kammerater i fodboldklubben Rævene oplever han en masse sjove ting og får spillet nogle spændende kampe. Kom så Luffe!

Yderligere informationer