Livsfarlig kærlighed

Af: Ed Mcbain, Leif Tronholm (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Et typisk forår på Station 87...
En kvinde styrter sig ud fra et højt hus.
En sælger bliver sprængt til atomer, da han ringer på døren til en lejlighed.
Et ungt par ligger halvnøgne – og døde – på en seng. Og sengen står i den lejlighed, på hvis dør sælgeren ringede.
Tilsyneladende har det kønne, unge par begået selvmord. Steve Carella og hans kolleger på Station 87 får imidlertid straks færten af, at noget ikke stemmer: Sagen 'lugter'.
Nu begynder menneskejagten. Men chancerne for at fange en eventuel morder er lige så store som for at finde den berømte nål i en høstak. De garvede politifolk er på nippet til at give op, for også andre uhyggelige sager hober sig op.
Men så bliver Carella brutalt overfaldet og gennembanket – lige foran en af de mistænktes hus!

Den amerikanske forfatter var født under navnet Salvatore Albert Lombino (1926-2005), men besluttede sig i 1952 for at skifte navn til Evan Hunter, og det er blandt andet under dette navn, at han fik succes. Hunter skrev både under sig eget navn, men benyttede sig også flittigt af forskellige pseudonymer, hvoraf Ed McBain muligvis er det mest kendte. Hunter udgav mere end 100 romaner, og særligt krimier. Udover sine romaner skrev Hunter filmmanuskripter og er blandt andet forfatter til manuskriptet bag "The Birds" (1963), der blev instrueret af Alfred Hitchcock. Evan Hunter fik tildelt flere priser og blev nomineret til en Edgar Award hele fire gange. Ed McBains krimiserie "Station 87" følger en række betjente på Station 87 i storbyen Isola. Oftest følges den hårdkogte betjent Steve Carella i hans hverdag, hvor kampen mod mord, narkoproblemer og diskrimination er hverdag. McBains krimiserie består af mere end 50 bøger.

Yderligere informationer