Leos fremtid

Af: Bent William Rasmussen

Læseprøve

Beskrivelse

"Nå så du løber og laver ballade i vores gader? spurgte han. Jeg svarede, at vi var blevet provokerede af nogen, vi ikke kendte. Han lo og sagde: Men I kan li' at lade jer provokere, ikke? Du og de andre fyre? Det gi'r jer ret til noget. Sådan føler I det, ikke? Det at blive provokeret og drevet ind i husene og skulle skjule sig. Så sker der noget afgørende inde i jer, ikke?

Jeg sagde, at jeg ikke forstod, hvor han ville hen med det, han sagde, men at jeg var glad for, at han havde taget godt imod mig, da situationen havde tilspidset sig for mig.

Han vendte sig om og gjorde et eller andet tegn til manden i sommerhuset. Manden gik ind og lukkede døren efter sig. Der blev ikke tændt lys i nogen af stuerne. Der var stille omkring os. Ikke engang en hund hørte man gø langt borte."

7 noveller af den prisbelønnede Bent William Rasmussen.

Indhold
"Leos fremtid"
"11/2 meter sommer"
"Ven eller vidne"
"Jane går tur i Keizersgracht"
"Dans lange drøm"
"Vejret i morgen"

Bent William Rasmussen (1924-2010) var en dansk skønlitterær forfatter og dramatiker. Bent William Rasmussen var oprindeligt uddannet jurist og arbejdede i flere år i bankvæsenet, inden han debuterede i 1963 med romanen "Karruselrejsen". Sidenhen fulgte adskillige romaner, novellesamlinger og skuespil. Han fik sit litterære gennembrud i 1970 med den anmelderroste "Til venstre for Virum".

Bent William Rasmussen modtog Henrik Pontoppidans mindelegat i 1981 og Weekendavisens litteraturpris 1986.

Yderligere informationer