Løjtnant Hornblower

Af: C.S. Forester, Cai Schaffalitzky de Muckadell (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Chefen på skibet "Renown" er på det nærmeste sindssyg. Han vakler på grænsen til galskab, og det går ud over hans mandskab. Horatio Hornblower er den yngste løjtnant om bord, men han er alligevel med, da de øvre løjtnanter diskuterer, om de skal begå mytteri, fordi kaptajnens paranoia har taget overhånd.

Da skibet nærmer sig de vestindiske farvande, står underofficererne også over for en ydre fjende. Spanierne er dem militært overlegne, men Hornblower og de andre har en mission, og de nægter at give op hverken over for den skøre kaptajn eller de spanske skibe.

"Løjtnant Hornblower" er den anden bog i seriens indre kronologi.
Serien om den engelske søofficer kaptajn Hornblower tager os med tilbage til Napoleonskrigene og fortæller historien om den søsyge matros, der ender med at blive en vaskeægte søhelt i den engelske flåde. Bøgerne er blevet filmatiseret flere gange og har opnået stor popularitet verden over. C.S. Forester (1899-1966) var pseudonymet for den britiske forfatter Cecil Louis Throughton Smith, der blev kendt for sine fortællinger om krig til søs. Hans bogserie om den royale søofficer Horatio Hornblower blev oversat til en lang række sprog og gjorde ham meget populær. I 1951 blev hans bog "The African Queen" filmatiseret med Katherine Hepburn og Humphrey Bogart i hovedrollerne.

Yderligere informationer