Kvinden og historien. Kønsroller og familiemønstre i økonomisk belysning

Af: Toni Liversage

Læseprøve

Beskrivelse

""Kvinden og historien" - dette er en meget bred titel, som måske kan give associationer i retning af navne som Cleopatra og Katharina den Store. Det er imidlertid ikke de såkaldte "store kvinder"s historie, jeg har ønsket at beskrive, men derimod i første række nogle af de afgørende ændringer i den teknologiske og økonomiske udvikling, der har haft indflydelse på familiens struktur og dermed også på kvindens stilling."

Toni Liversages bog består af 11 afsnit, der hver især sætter fokus på kvindens stilling i familien og samfundet igennem tiderne. For at kunne ændre i kvindens situation i dag – både psykologisk og konkret – må man først forstå, hvilke roller kvinden gennem tiden har spillet i familien og samfundet, og hvordan vi er nået til det kvindebillede, vi har i dag. Dertil er Toni Liversages "Kvinden og historien" det oplagte redskab!

Toni Liversage (1935-2014) var en dansk forfatter og oversætter. Toni Liversage havde et stort socialt engagement og var i mange år en kendt feminist, fredsaktivist og socialist. Hun var uddannet mag.art i slavisk filologi og stod bag en del danske oversættelser af forfattere fra det tidligere Jugoslavien. Af Toni Liversages eget forfatterskab kan nævnes "Fædre og døtre: russiske kvinder i aktion mod zarismen" (1976), "At erobre ordet: kvinderne og arbejderbevægelsen" (1980), "George Orwell: en introduktion" (2000) og "Et lille stykke elfenben: om Jane Austens forfatterskab" (2009).

Yderligere informationer