Kurt Danners bedrifter: Kurt Danner sporløst forsvundet

Af: Peter Anker

Læseprøve

Beskrivelse

"Mr. Kurt Danner!

Deres nærværelse i London er mig inderligt imod. De har tit nok generet hæderlige forbrydere i deres lovlige erhverv. Da jeg netop står overfor udøvelsen af et meget stort kup, anmoder jeg Dem om hurtigst muligt at forsvinde fra London. De kan nå natmaskinen til Paris, dersom De tager af sted med det samme. De skal blive i Paris, indtil De er sikker på, at mit kup er udført. De læser jo også aviser. De gør klogest i at rette Dem efter dette, ellers vil De ikke ret længe være blandt de levendes tal."

Den besked modtager Kurt Danner i december, hvor han netop har slået sig ned i en hyggelig gammel villa med sin ven Bill Milton lidt uden for London for at fejre en stille og rolig jul. De fleste andre ville nok blive bange over at modtage en sådan besked – Kurt Danner bliver bare nysgerrig!

NB! Serien "Kurt Danners bedrifter" er udgivet i 1940‘erne og skal ses i denne historiske kontekst. Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med "Den stjålne undervandsbåd" og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957. Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Yderligere informationer