Kurt Danners bedrifter: Hong Kongs vampyr

Af: Peter Anker

Læseprøve

Beskrivelse

Kurt Danner og hans makker, Bill, er i Hong Kong, da de får nys om en bande af pengeafpressere, der hærger byen. I spidsen af banden står en ung kvinde, som kaldes Hong Kongs vampyr. Hun er lige så nådesløs som hun er smuk, og hun er i stand til at suge sine ofre helt tørre for penge og værdier. Men så møder hun Kurt Danner …

NB! Serien "Kurt Danners bedrifter" er udgivet i 1940‘erne og skal ses i denne historiske kontekst. Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med "Den stjålne undervandsbåd" og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957. Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Yderligere informationer