Kurt Danners bedrifter: Fortidens skygge

Af: Peter Anker

Læseprøve

Beskrivelse

Donald Jeromes far håber, at hans søn en dag vil overtage familieforetagenet. Det er blevet bygget op i løbet af mange generationer, og det er millioner af dollars værd. Men Donald Jerome er en sær fyr, der ikke interesserer sig det mindste for forretninger og undgår andre mennesker, når det er muligt. Til gengæld er han interesseret i fysik, og det bliver netop som fysiker, at Donald Jerome kommer til at forandre verden …

NB! Serien "Kurt Danners bedrifter" er udgivet i 1940‘erne og skal ses i denne historiske kontekst. Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med "Den stjålne undervandsbåd" og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957. Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Yderligere informationer