Kurt Danners bedrifter: Den stjålne panserkrydser

Af: Peter Anker

Læseprøve

Beskrivelse

Da den amerikanske admiral overfører formlen til militærets mest hemmelige kode, går han ud fra, at den er sikret imod at falde i de forkerte hænder. Men fjenden vil gå til uhørte længder for at få fingrene i hemmeligheden bag amerikanernes nyeste opfindelse, dødsstrålen, og de er tættere på, end admiralen kan forestille sig …

NB! Serien "Kurt Danners bedrifter" er udgivet i 1940‘erne og skal ses i denne historiske kontekst. Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med "Den stjålne undervandsbåd" og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957. Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Yderligere informationer