Kurt Danners bedrifter: Den sorte engel

Af: Peter Anker

Læseprøve

Beskrivelse

Bill Milton har sat sig til rette med en tyk roman. Her har han tænkt sig at nyde livet i ro og mag, mens hans makker, Kurt Danner, er på fiskertur. Men sent på aftenen er der nogen, som banker på døren, og da han lukker op, skynder en ung smuk kvinde sig ind. Hun fortæller, at hun er på flugt fra politiet – hendes tidligere arbejdsgiver har lagt en fælde for hende, da hun afviste hans tilnærmelser. Hun har nu brug for Bills hjælp til at skjule sig fra politiet og til at bevise sin uskyld …

NB! Serien "Kurt Danners bedrifter" er udgivet i 1940‘erne og skal ses i denne historiske kontekst. Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med "Den stjålne undervandsbåd" og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957. Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Yderligere informationer