Kurt Danners bedrifter: Byen på havets bund

Af: Peter Anker

Læseprøve

Beskrivelse

De sidste uger er der forsvundet et stort antal kendte mennesker fra London. Politiet står på bar bund. Det er derfor pinligt for inspektør Richard Davis hos Scotland Yard, da en af byens smukkeste og rigeste kvinder lægger vejen forbi hans kontor og fortæller, at hun har modtaget tre anonyme opkald, der får hende til at frygte, at hun bliver den næste. Det bliver nu endnu vigtigere for den dameglade inspektør at finde ud af, hvem der bortfører disse berømtheder – og hvor de ender …

NB! Serien "Kurt Danners bedrifter" er udgivet i 1940‘erne og skal ses i denne historiske kontekst. Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med "Den stjålne undervandsbåd" og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957. Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Yderligere informationer