Kong Ludvigs sendebud og andre fortællinger

Af: P. Falk. Rønne, Ada Hensel

Læseprøve

Beskrivelse


Solkongen Ludvig den 14. sender løjtnant Delacroix ud på en farlig rejse med et brev. Dronning Elisabeths armbånd bliver stjålet, men hvem er den skyldige? Og Don Pasquale frygter for den sorte munk, der vil sejle med ham fra Mexico til Europa – for han ved, at munken kommer fra den frygtede spanske inkvisitionsdomstol...

Religiøse korstog, Trediveårskrigen og store omvæltninger – med de små eventyr i "Kong Ludvigs sendebud og andre fortællinger" kommer du på rundrejse i 1500- til 1700-tallets Europa og møder datidens store på klos hold!

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.t Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt... Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.

Yderligere informationer