Klangen af en stjerne

Af: Troels Donnerborg, Anne-Mette Johansen (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

I 1944 sidder Else Marie Pade udkørt og forslået i århus Arrest. Hun er yngste medlem af Danmarks eneste rent kvindelige modstandsgruppe, som Gestapo har optrevlet, og hun ved ikke, hvordan hun skal komme igennem flere forhør.

Først da hun hører lyden af musik for sit indre øre, ved hun, hvad hun skal gøre. Med spændet fra sin hofteholder indridser hun melodien "Du og jeg og stjernerne er venner" i cellevæggen, og herefter beslutter hun sig for at stole på det, hun altid har kunnet høre inde i sig selv. Hun danser Charleston i cellen og laver flere unoder end nogen anden.

I efterkrigstiden bliver de indre lyde til elektronisk musik, og selv om datidens etablerede musikmiljø sammenligner hendes værker med Hitlers støjende taler, er hun i dag anerkendt som Danmarks første elektroniske komponist.

Klangen af en stjerne er Else Marie Pades helt personlige livshistorie – fortalt, som var det en roman. Bogen bygger på omfattende interviewarbejde med den i dag 84-årige Else Marie Pade, og de bekymrede breve, hendes mor sendte sin datter, mens hun sad i fængsel, udgives her for første gang i bogform. Troels Donnerberg (f. 1981) er en dansk journalist, redaktør og forfatter. Troels Donnerberg har været tilknyttet Nordjyske Medier, Dagbladenes Bureau, Zetland og Dansk Røde Kors. Han debuterede som forfatter i 2009.

Yderligere informationer