Kaptajn Hornblower

Af: C. S. Forester, Else Brudenell Bruce (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

"Kaptajn Hornblower" tager sin begyndelse i 1808, hvor Hornblower har kommandoen over HMS Lydia - en fregat med 36 kanoner. Han har fået ordre om at sejle til Stillehavet, nærmere betegnet Nicaraguas kyst og levere støtte til en lokal godsejer i form at krudt og skydevåben. Planen er, at godsejeren Don Julian Alvarado skal gøre oprør mod Spanien, som er Frankrigs og Napoleons allierede. Men da Hornblower ankommer til Nicaragua viser det sig, at godsejeren er blevet rablende gal og nu kalder sig selv for el Supremo (Den Almægtige). Hornblower forstår, at godsejeren nu har sin helt egen dagsorden, og da det spanske skib Natividad ankommer med sine 50 kanoner står Hornblower over for sin karrieres største udfordring.

"Kaptajn Hornblower" var den første Hornblower-roman C.S. Forester udgav. Bogen blev populær, og læsernes efterspørgsel gjorde, at han i alt skrev 12 romaner om sømanden Horatio Hornblower. "Kaptajn Hornblower", som er fra 1937, endte med at blive seriens bind 5, hvis man skal følge seriens indre kronologi.

Serien om den engelske søofficer kaptajn Hornblower tager os med tilbage til Napoleonskrigene og fortæller historien om den søsyge matros, der ender med at blive en vaskeægte søhelt i den engelske flåde. Bøgerne er blevet filmatiseret flere gange og har opnået stor popularitet verden over. C.S. Forester (1899-1966) var pseudonymet for den britiske forfatter Cecil Louis Throughton Smith, der blev kendt for sine fortællinger om krig til søs. Hans bogserie om den royale søofficer Horatio Hornblower blev oversat til en lang række sprog og gjorde ham meget populær. I 1951 blev hans bog "The African Queen" filmatiseret med Katherine Hepburn og Humphrey Bogart i hovedrollerne.

Yderligere informationer