Jesus

Af: Anne Rice, Marianne Børch (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Den syvårige Jesus bor i Tømrernes Gade i Alexandria med sin familie, da en hidsig bemærkning til en legekammerat en dag får frygtelige konsekvenser.

Oplevelsen skaber uro i hele kvarteret, og snart går snakken i en grad, så Jesus‘ forældre forstår, de er nødt til at forlade Egypten. Selv om Herodes‘ mænd hærger overalt, begiver de sig ud på den farefulde rejse tilbage til Nazaret.

For Jesus bliver det en rejse, der kommer til at vende op og ned på hans liv. Undervejs bliver han klar over, at der er en historie, hans forældre ikke har fortalt ham – en historie om, hvad der skete den nat, han blev født i Bethlehem, og hvad det er for en særlig kraft, han har i sig. Anne Rice lader Jesus selv fungere som fortæller i romanerne "Jesus – hjemkomsten fra Egypten" og "Jesus – vejen til Kanaan". Hun har taget udgangspunkt i evangeliernes fortællinger og i anerkendt forskning på området for at kunne fortælle historien om Jesus‘ liv, som det måske kan have set ud. De to bind kan læses som selvstændige værker. Den amerikanske bestsellerforfatter Anne Rice (f. 1941) skriver gyser- og fantasyromaner, der ofte har vampyrer, hekse og mumier i hovedrollerne. Bedst kendt er hun for debutromanen "En vampyrs bekendelser" fra 1976, der blev filmatiseret i 1994 med Tom Cruise og Brad Pitt i hovedrollerne. En stor del af hendes romaner foregår i New Orleans, hvor hun selv er født og har boet det meste af sit liv. Hendes arbejde har desuden haft en betydelig indflydelse på ungdomsundergrundskulturen Goth.

Yderligere informationer