Jeg kommer snart hjem: En beretning om en dansk udvandrerfamilies dramatiske tilværelse

Af: Ole Sohn

Læseprøve

Beskrivelse

"Jeg kommer snart hjem" er historien om en dansk bondefamilie, der slår sig ned i Sibirien i 1910. Efter en god start begynder det dog at gå ned ad bakke med familiens lille forretning, og de er tvunget til at forlade Sibirien - og deres kun 15-årige søn.

Familien tager til Danmark, hvorimod sønnen får arbejde på et russisk gods. Efterhånden mister familien kontakten til drengen, som de tror er død.

Men sønnen lever i bedste velgående og opnår at møde Lenin og Trotskij og arbejde samme med Nikita Khrusjtjov

Ole Sohns bog er baseret på historiske dokumenter, som han har fundet i danske og russiske arkiver. Historiske begivenheder, personer og navne er alle autentiske.

Ole Sohn (f. 1954) er en dansk forfatter og politiker. Ole Sohn har i sin politiske karriere været tilknyttet SiD, DKP, Enhedslisten, SF og Folkebevægelsen mod EU. Sideløbende med sit politiske arbejde, har Ole Sohn skrevet en lang række bøger. Blandet andet kan nævnes "Der var bud efter dem: Fire skæbneberetninger fra 30'ernes revolutionære miljø" (1994) "Her kommer fra dybet den mærke armé" (1995), "Gustav Munch-Petersen og den spanske borgerskrig" (2007) og "Frihedens port" (2013).

Yderligere informationer